Počasi pečena telečja krača je prav gotovo odlična kulinarična rešitev, kadar moramo nahraniti večje število ljudi in nam počasno pečenje prihrani veliko časa, ki ga lahko izkoristimo za pripravo drugih jedi ali za kakšno drugo hišno opravilo ali pa preprosto uživamo ob neizmerno lepih vonjavah, ki se omamno širijo po prostoru, ko se naša krača prav počasi peče. Manjša krača, težka do 1,5 do 2 kg, je primerna za 4 člansko družino in ker ne zahteva posebnih predpriprav, je lahko idealna rešitev za nedeljska ali praznična kosila oziroma večerje. Sama ji proti koncu peke dodam še sezonsko zelenjavno prilogo. V tem zimskem času je to recimo popečen brstični ohrovt, ki ga pripravim tako, da oprano in osušeno zelenjavo popečem z malček olivnega olja na »al dente« kar v ponvici na najvišji temperaturi, večje količine pa lahko popečemo tudi v pečici. Poleg zelenjavne priloge pa se k okusni krači izredno lepo priležejo tudi domači njoki ali pa gratiniran krompir. Iz zelenjave, na kateri se je pekla krača, lahko pripravimo tudi odlično omako in sicer odstranimo zeliščni šopek ter česen, če je potrebno, preostali zelenjavi prilijemo še malček jušne osnove in vse skupaj s paličnim mešalnikom zmešamo v fino gladko omako.



