Puhasta slana palačinka s parmezanom in svežimi zelišči je odlična rešitev za vikend zajtrk ali pa brunch (oz. pozni zajtrk). Masa za palačinko je pripravljena praktično takoj, saj jo lahko zmešate kar s paličnim mešalnikom ali pa v mešalniku. Maso je sicer priporočljivo pustiti nekaj časa stati, da potem palačinka še lepše naraste in se napihne. Ker pa je pri nas doma vedno precej lačnih ust, tega časa pravzaprav skoraj nikoli ni. Zato lahko »iz prve roke« potrdim, da vam bo palačinka izvrstno uspela tudi, če jo pripravite takoj. Povem pa vam tudi, da pri peki ne bo manjkalo osuplih »gledalcev«, saj se palačinka v pečici res zelo lepo napihne.
Palačinko z zelišči je najbolje pripraviti prav v pomladanskem času, ko prvi topli sončni žarki prebudijo trajnice in zadiši po svežih zeliščih. Jaz zelišča gojim kar na balkonu in sem zato z njimi preskrbljena čez celo leto. Spomladi pa tudi travniki in obronki gozdov postanejo bogatejši za veliko užitnih divjih rastlin, ki se slavijo kot super hrana in jih prav tako lahko uporabite v palačinki. Če imate radi nežen okus po česnu, je čemaž idealna rastlina za vašo palačinko. Prav tako pa lahko v maso za palačinko dodate tudi pomladne mlade koprive, regrat, ipd..
Zeliščno obogatena jajčna palačinka se odlično ujema z rezinami prekajenega lososa ter prvimi pomladanskimi zelenimi šparglji, ki jedi dajo hrustljavost. Priporočam, da šparglje le na hitro popečete, tako da so na ugriz še »al dente«. Vse skupaj pa zelo lepo poveže kremasta »crème fraiche«, ki je nekakšna mešanica kisle in sladke smetane. Če ste ljubitelj mlade pomladanske čebulice, je njen dodatek k tej jedi samo še »pika na i«.
Obvezno pa k temu zelo okusnemu brunchu priporočam še kozarček Mimoze (penina zmešana s sveže stisnjenim pomarančnim sokom)!

