To je preprosta italijanska specialiteta, ki je, kot je za to mediteransko kuhinjo značilno, zelo enostavna, vendar naravnost božanska in polna okusov, po vrhu pa še zdrava. Rdeči paradižniki s svojo intenzivno in atraktivno rdečo barvo kar vabijo, da jih uporabimo v svoji kuhinji. In ko so paradižniki v polni sezoni ter se bohotijo na vseh vrtovih in tržnicah, je res čas, da jih uporabimo na vse mogoče načine.
Velikokrat se zalotim, da mi primanjkuje idej za bolj raznolike zajtrke, zato je ta recept idealna rešitev za vse sočne in sladke sezonske paradižnike, ki čakajo, da jih porabimo. Pa tudi praktična rešitev, da na »en mah« nahranimo celo družino, ali pa se samo v dvoje razvajamo s poznim zajtrkom ali morda večerjo v družbi osvežilne hladne mimoze ter uživamo v polnih, vendar svežih mediteranskih okusih poletja ter neustavljivo privlačnem tekočem rumenjaku, prepletenem s stopljeno mocarelo. Prepričana sem, da bo to ljubezen na prvi ugriz, ki vas bo v mislih nemudoma popeljala na sončne kraje!