Vaniljevi kifeljčki iz pirine moke*

by Jasmina

* Recept je pripravljen v sodelovanju z @Mlinotest.

Skrivnost teh fino okusnih kifeljčkov se skriva prav v pirini moki! Ta namreč poskrbi, da so piškoti še bolj polnega, bogatega in izdatnega okusa. Seveda pa je priporočljivo uporabiti tudi kvaliteten vaniljev sladkor, ostale sestavine pa naj bodo čim bolj sveže. Le na tak način bomo namreč lahko postregli najboljše kifeljčke, ki veljajo za nepogrešljivo praznično klasiko!

Vaniljevi kifeljčki iz pirine moke

* Recept je pripravljen v sodelovanju z @Mlinotest. Skrivnost teh fino okusnih kifeljčkov se skriva prav v pirini moki! Ta namreč poskrbi, da so piškoti še bolj polnega, bogatega in… Sladice Vaniljevi kifeljčki iz pirine moke* European Natisni
Število oseb: za 2 pekača
Hranilne vrednosti 200 Kalorije 20 grams Maščobe

Sestavine

  • 250 g pirine moke
  • 150 g zmehčanega masla
  • 100g sladkorja v prahu
  • 2 zavitka vanilijevega sladkorja (bourbonski)
  • 100 g fino mletih mandljev ali orehov
  • 1 jajce
  • Ščepec soli
  • Sladkor v prahu za posipanje

Priprava

  1. Zmehčano maslo, sladkor, vanilij sladkor in jajce zmešamo do gladke svetle mase.
  2. Dodamo fino zmlete mandlje ali orehe, moko in sol ter dobro premešamo.
  3. Kepo testa zavijemo v prozorno folijo za živila in jo postavimo v hladilnik za vsaj pol ure.
  4. Ohlajeno testo razrežemo na več enakomernih delov ter iz vsakega dela naredimo debelejši svaljek, ki ga nato narežemo na manjše koščke (cca. 13g).
  5. Vsak košček testa z roko posvaljkamo do dolžine 10 cm, nato pa ga oblikujemo v rogljiček. Pri tem pazimo, da je med konicama rogljička za prst prostora.
  6. Piškote pečemo na pekaču, obloženem s papirjem za peko, v pečici ogreti na 175 stopinj od 10 do 15 minut oziroma dokler se njihovi robovi ne obarvajo rahlo zlatorjavo.
  7. Pečene piškote vzamemo iz pečice ter jih še kakšno minuto pustimo na pekaču, nato pa jih predenemo na krožnik in posujemo s sladkorjem v prahu.

Morda vam bo všeč