Februar je zame resnično mesec ljubezni, pa ne samo zaradi Prešernovega dne in valentinovega, ampak tudi zaradi tega, ker se mi je v tem mesecu zgodilo precej lepih stvari. Ena od najlepših je zagotovo rojstvo hčerke, no pa tudi sama imam v februarju rojstni dan. Skratka, veliko je razlogov, zakaj v tem mesecu vidim vse v srčkih, haha!
In očitno sem to »romantiko« prenesla tudi na svojo hči, ki me je že kar nekaj časa prosila, da spečeva piškote v obliki srčkov. In ker rada poskrbim, da so naši »sladkorčki« kar se da zdravi, sem pri pripravi teh srčkastih piškotov uporabila liofilizirane maline zmlete v prah, ki lepo in nežno, predvsem pa naravno obarvajo testo. Tako sva malo eksperimentirali in se zabavali, nastali pa so čudoviti marmorirani krhki masleni srčki, ki očarajo tako po izgledu oziroma vzorcu kot tudi po okusu. Piškotna osnova je namreč sestavljena samo iz moke, masla in sladkorja v prahu, po principu tradicionalnih škotskih »shortbread biscuits« oziroma »cookies«, kjer se uporabi ena količina sladkorja , dve količini masla ter tri količine moke, brez jajc in ostalih dodatkov, kot sta pecilni prašek ali soda bikarbona. Tekstura pečenih piškotov je izredno krhka in maslena, zato se piškoti kar topijo v ustih, prah liofiliziranih malin pa poskrbi za čudoviti roza marmorirani vzorec ter zelo prijeten in nežen malinov okus.
Čas okoli valentinovega je tako idealen za pripravo teh nadvse preprostih, okusnih in ljubkih piškotnih srčkov, saj so tako enostavni za pripravo, da jih malo večji otroci lahko pripravijo tudi povsem sami. So pa tudi izjemno lepo in slastno darilo, s katerim lahko ljubljeni osebi izkažemo pozornost ali pa se z njimi sladkamo doma in otrokom »pričaramo« nekaj drobtinic ljubezni ….