Kljub vsej poplavi receptov za cimetove rolice, ki jih lahko najdemo na internetu, sem se odločila, da predstavim še svoj recept. Pred kratkim sem namreč na svojem IG story-ju objavila delček priprave teh rolic in vsul se je ogromen plaz zanimanja za recept oziroma postopek priprave. Ta recept je resnično dobro preverjen oziroma pripravljen že neštetokrat, saj si pri nas doma, sploh v jesensko-zimskem času, največkrat zaželimo prav to sladko dobroto. Vsa družina se povsem strinja, da si po izletu v naravi in snegu, ko se z rdečimi lički in utrujeni vrnemo domov, ali pa recimo na božično jutro, ko dom prevzame lep cimetov vonj, ničesar ne želimo bolj, kot prav te puhaste, mehke in kot sapica nežne, pa vendar sočne in po cimetu dišeče ter še malo mlačne cimetove rolice, ki jih imamo najraje z vaniljevim prelivom iz kremnega sira. Če pa se zgodi, da kremnega sira nimamo pri roki, lahko rolice posujemo kar s sladkorjem v prahu in tudi takim prav nič ne manjka. Sicer pa so sestavine za pripravo rolic preproste in jih imamo večinoma vedno doma pri roki, pa tudi sam postopek priprave je zelo preprost in enostaven, vendar je dobro upoštevati vse namige, ki so zapisani in strjeni pod receptom, saj na ta način dobimo resnično najbolj lične in ekstremno puhaste cimetove rolice, kar jih premore internet!
Ta recept za cimetove rolice je delno povzet po že objavljenem receptu za puhaste buhteljne.