Štrukeljci so že od nekdaj praznična jed, predvsem zelo primerna, kadar gostimo večje število oseb. Lahko bi rekla, da v teh modernejših časih spadajo med t.i. »finger food« hrano, saj se zelo lepo podajo tudi k kakšnemu kozarčku… So popolnoma nezahtevni za pripravo in zelo spominjajo na pehtranovo potico, tako po okusu kot teksturi. Kot že veste v svoji kuhinji zelo rada vidim tudi otroške ročice in tokrat je bila moja pomočnica Iza, ki je imela veliko dela z valjanjem testa in mazanjem nadeva, pa zlaganjem štrukeljcev na pekač in seveda sladkanjem. Napekli sva celo kopico štrukeljcev, polnjenih s pehtranom in sirom mascarpone ter jih nato večji del zamrznila za prihajajoče praznične dni, ko pride na hitro pripravljena domača peka zelo prav. Če vas je priprave potice še vedno strah, je to sigurno precej bolj enostaven recept, ki skoraj zadovolji atribute potice, v kuhinji pa kljub temu neizmerno lepo zadiši po čudovitih in veselih praznikih!