Praznični tiramisu*

by Jasmina

* Recept je pripravljen v sodelovanju z @Kotanyi.

Tale praznični tiramisu je obogatena različica klasičnega italijanskega tiramisuja ter res čudovito diši po božiču in praznikih. Njegova aroma poboža še tako zahtevne brbončice, saj ga Kotanyijeva medenjakova začimbna mešanica in rumov sladkor dvigneta na popolnoma nov nivo.
Ta praznična sladica je fino kremasta ter polnega in bogatega okusa, če uporabimo brezkofeinsko kavo in aromatiziran rumov sladkor, pa jo vsekakor lahko uživajo tudi najmlajši. Prednost tiramisuja je vsekakor v hitri in enostavni pripravi brez peke, predvsem pa v tem, da ga lahko pripravimo tudi vnaprej in tako uživamo vso udobje prijetnih praznikov polnih najlepših radosti!

Praznični tiramisu

* Recept je pripravljen v sodelovanju z @Kotanyi. Tale praznični tiramisu je obogatena različica klasičnega italijanskega tiramisuja ter res čudovito diši po božiču in praznikih. Njegova aroma poboža še tako… Objave Praznični tiramisu* European Natisni
Število oseb: 2 kozarčka
Hranilne vrednosti 200 Kalorije 20 grams Maščobe

Sestavine

 

Krema

  • 250 g sira maskarpone
  • 100 ml sladke smetane
  • 2 rumenjaka
  • 60 g sladkorja (v prahu)
  • 1 žlička Kotanyi začimbne mešanice »Medenjaki«

 

Tiramisu

  • 4 kosi piškotov »savoiardi«
  • 100 ml črne kave
  • 1 vrečka Kotanyi »Rumov sladkor«
  • 1 žlička Kotanyi začimbne mešanice »Medenjaki«
  • Kakav v prahu za posip

Priprava

  1. Pripravimo kremo; na vodni kopeli ob stalnem mešanju stopimo sladkor, dodamo rumenjaka ter mešamo, da dobimo gosto in gladko zmes (ves sladkor se mora stopiti) ter pustimo, da se zmes ohladi.
  2. Ohlajeni jajčni zmesi primešamo sir maskarpone in medenjakovo mešanico začimb ter vse skupaj zmešamo v gladko kremo.
  3. Stepemo sladko smetano in jo nežno vmešamo v kremo ter postavimo na hladno.
  4. Pripravimo tiramisu; v vročo kavo stresemo rumov sladkor in medenjakovo mešanico začimb, dobro premešamo ter ohladimo.
  5. Piškote prelomimo na pol in vsako polovičko na hitro pomočimo v pripravljeno aromatizirano kavo ter polagamo v kozarček (2 piškota na kozarček).
  6. Na piškote dodamo nekaj žlic pripravljene kreme ter na koncu posujemo s kakavom v prahu (po želji okrasimo z medenjakovimi zvezdicami).

Morda vam bo všeč