* Recept je pripravljen v sodelovanju z @Mlinotest.
Povitica je pravzaprav staro ime za potico in sega še v čase, ko so potico pekli v okroglih glinenih pekačih brez sredinske luknje ter zavito v polža. Lahko bi rekli, da taka potica predstavlja naše korenine. Pri starem načinu peke potico torej pripravimo v okroglem pekaču z zvitkom oblikovanim v polža, lahko pa jo oblikujemo v črko S in pečemo v podolgovatem pekaču ter tako dobimo prav zanimivo oblikovane polže.
In ker potica slovi kot kraljica prazničnih miz, je pomembno, da je po okusu in izgledu najboljša kar se le da. Osnova dobre potice so kakovostne sestavine in najpomembnejša je prava izbira moke. Sama sem izbrala Mlinotestovo namensko pšenično moko Manitoba, ki je idealna za zahtevno kvašeno testo, saj je iz najkakovostnejše pšenice, ki daje testu odlično elastičnost oziroma raztegljivost. Ker vsebuje veliko lepka, ima v primerjavi z navadno pšenično moko večjo absorpcijo vode ter omogoča odlično stabilnost testa.