* Recept je nastal v sodelovanju s spletnim kulinaričnim portalom Odprta kuhinja (video).
Sirnica oziroma bosanska pita s skuto, ki ji Slovenci radi rečemo kar burek (čeprav praviloma to ime nosi le pita z mesnim nadevom) je nedvomno zelo priljubljena jed. Natančen avtentičen recept je pravzaprav kar težko dobiti, saj prave bosanske mojstrice svoje pite pripravljajo kar na pamet oziroma po občutku, vsaka malček po svoje, recept pa prenašajo iz roda v rod. Vendar se največja skrivnost skriva prav v doma pripravljenem vlečenem testu imenovanem »jufka«, prav tako pa so zelo pomembne tudi kvalitetne sestavine, predvsem skuta. Priporočam uporabo kakšne domače skute od lokalnega kmeta, obvezno pa mora biti polnomastna. Tovrstne kupljene pite so običajno precej mastne ali mnogokrat preveč slane, zato je doma pripravljena sirnica sigurno najboljša, mehka in sočna navznoter, hrustljava navzven ter prijetno slanega okusa.