Ta izjemno sočna jabolčna pita z brusnicami in hrustljavim drobljencem ter maslenim krhkim testom je čudovita aromatična sladica, lahko tudi za popestritev praznične božične mize. Očara tako z omamnimi vonjavami po cimetu in zimsko-božičnimi okusi, kot tudi s čudovitim izgledom oziroma barvami, saj zlatorjavo hrustljavo testo in drobljenec ter čudovito rdeč karamelizirani sok, ki ga spustijo brusnice, nadvse lepo spominjajo na Božič in praznične barvne odtenke. Poleg tega pa se izognemo tudi skrbi oziroma dilemi katero sladico sploh pripraviti, da bo zadovoljila vse generacije, saj tovrstno hrustljavo sadno pito obožujejo prav vsi, tako otroci, kot dedki in babice, tete in …
Pita izhaja iz recepta za sočno jabolčno pito, zato zanjo ne potrebujemo nekih posebnih ali nenavadnih sestavin razen brusnic (sama uporabim zamrznjene). Sestavljena je namreč iz preprostih sestavin, ki jih imam v zimskem času vedno pri roki, pa še zalogo domačih jabolk lepo porabim. Zelo lepo pa v to sadno kombinacijo pašejo tudi hruške, zato ponavadi odvzamem kakšno jabolko ali dve ter dodam olupljene in narezane hruške, če jih imam slučajno pri roki. Pečena pita je izredno sočna, iz nje pa brbota vreli karameliziran sok, zato priporočam, da počiva in se počasi hladi vsaj uro ali dve, preden jo serviramo. Na ta način se bo pita kasneje lepše rezala, kar je še posebej pomembno, če se z njo želimo »postaviti« pred gosti. Sicer pa lahko vanjo »zagrizemo«, ko je še pošteno topla ter jo postrežemo s kepico sladoleda in tako sigurno dobimo nadvse resnega kandidata za najboljši »crumble« vseh časov!



