Jabolka so v tem času najbolj sočna, sladka in okusna. Letos so kar lepo obrodila in nas razveselila! Ker moji otroci obožujejo vse kar je »vaniljasto« ali pa ima okus po nežni vanilji, sem tokrat vaniljevo kremo združila z domačimi jabolki iz babičinega sadovnjaka ter pripravila jabolčno pito (tart) z vaniljevo kremo. In ker so babičina jabolka popolnoma naravna in neškropljena, sem uporabila kar neolupljena, pa še izgled pite je na ta način lepši.
Ni boljšega, kot je domača vaniljeva krema, ki je pripravljena iz svežih jajc, smetane in semen stroka vanilje. S kombinacijo takšne kreme ter domačih sladkih in sočnih jabolk nastane res čudovita jabolčna pita, ki je zaradi testa in popečenih mandljev krhka, zaradi vaniljeve kreme nežna po okusu in sočna zaradi svežih jabolk. V piti sicer bolj prevladujejo jabolka, krema pa jih lepo nežno obdaja in naredi to božansko sladico lepo kremasto. Pripravljena je zelo hitro, sploh v primeru, ko uporabim kar kupljeno listnato testo. Kadar pa mi čas dopušča, krhko testo* najraje pripravim sama in povem vam, da na mizi ne ostane niti ena samcata drobtinica.
To je super enostaven recept za vse priložnosti, sploh ko se nam na hitro napovejo obiski ali pa ko potrebujemo družinsko sladico za vse generacije po nedeljskem kosilu pri tašči. S to jabolčno pito z vaniljevo kremo bomo taščo namreč zagotovo očarali!