Strašne čarovniške roke

by Jasmina

Sivi, megleni in hladni november je resnično pravi čas za ustvarjanje doma. In zakaj se ne bi pozabavali na preprost način ter si pričarali odlično in hkrati še okusno zabavo za Noč čarovnic. Te roke iz listnatega testa spominjajo na prave strašne čarovniške roke in so izjemno enostavne za pripravo, malo večji otroci jih lahko brez problema pripravijo kar sami. Pustite torej domišljiji prosto pot in ustvarjate sami ali z otroki, v vsakem primeru vam bo želodček hvaležen, saj so te roke prav okusne in kot prigrizek na čarovniški zabavi prav odlično hrustajo!

Strašne čarovniške roke

Sivi, megleni in hladni november je resnično pravi čas za ustvarjanje doma. In zakaj se ne bi pozabavali na preprost način ter si pričarali odlično in hkrati še okusno zabavo… Objave Strašne čarovniške roke European Natisni
Hranilne vrednosti 200 Kalorije 20 grams Maščobe

Sestavine

  • Listnato testo
  • Paradižnikova omaka
  • Sir (nariban)
  • Bučna semena (za nohte)
  • Jajce zmešano z žlico vodo (za premaz)

 

Ostalo

  • Debelejši oziroma trši papir, svinčnik, škarje…
  • Papir za peko

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 200 stopinj.
  2. Na papir narišemo odtis roke in jo s škarjami izrežemo.
  3. Listnato testo malce pomokamo in razvaljamo na poljubno debelino, nanj položimo »šablono« z izrezano papirnato roko ter testo previdno obrežemo. Naredimo oziroma iz testa izrežemo poljubno (sodo) število rok.
  4. Roke iz testa položimo na pekač obložen s papirjem za peko, jih premažemo s paradižnikovo omako, posujemo s sirom in»pokrijemo« še z drugo plastjo testa izrezano v obliki roke ter nato robove prstov še malce premažemo z omako za bolj krvavi oziroma strašni videz.
  5. Z vilico pritisnemo robove testa, da se zlepijo in na mesta nohtov dodamo bučna semena ter premažemo z jajcem zmešanim z žlico vode.
  6. Pečemo dokler naše čarovniške roke ne postanejo lepo zlatorjavo zapečene.

Morda vam bo všeč