»Cake Pop» ali po naše »tortica na palčki« v originalu izhaja iz Amerike in prav tam se tudi najbolj praznuje Halloween oziroma po naše Noč čarovnic. Zato sem obe ameriški tradiciji združila in nastali so vaniljevi »Cake Pops« pošastkoti. Nič kaj slovenska sladka razvada ter nič kaj slovenski »praznik«, a sta vseeno vedno bolj priljubljena tudi pri nas…
Za ta naš družinski podvig je pravzaprav kriva moja IG prijateljica. Ja, v teh časih imamo vedno več tudi takih prijateljev. Ime ji je Marina in osebno oziroma v živo se še nisva uspeli srečati, saj sva obe polno zaposleni, pa tudi Covid-19 situacija nam ne prizanaša. No, Marina je pravzaprav mlada mamica zelo ljubke deklice, zato ima ves čas polne roke dela, vendar je tako polna energije, veselja in ljubezni, da se navkljub vsej zaposlenosti zelo rada potrudi tudi v kuhinji. Zase pravi, da je začetnica, vendar sta jo njena vztrajnost in volja pripeljali že zelo daleč. Pred kratkim me je vprašala ali imam mogoče kakšen recept za »Cake Popse«. Njena volja me je tako navdihnila, da sem se takoj odločila, da se z otrokoma med krompirjevimi počitnicami podamo v ta »projekt« … in lahko vam povem, da smo pri pripravi sladkih pošastkotov prav vsi zelo uživali in naša usta so bila sladka vse do ušes, haha. Draga Marina, upam da boš tudi sama uživala pri pripravi »Cake Popsov« in z njimi osrečila prav vse, ki jih imaš rada!
Priprava »Cake Popsov« je zelo enostavna, z lahkoto jih pripravimo skupaj z otroki. Tekstura okroglih tortic je izredno kremasta in sočna, a hkrati rahla ter ima čudovit nežen vaniljast okus. Za hrustljavost poskrbita oblita čokolada ter okrasne sladkorne mrvice.




