Piškoti »krvave oči«

by Jasmina

Včasih je potrebno, da se malce odklopimo in vstopimo v svet otroške domišljije. Prav ta nam bo dala pozitivno energijo ter nas spravila v dobro voljo, v tem primeru pa nagradila tudi s strašno okusnimi piškoti, haha… Ti piškoti so za pripravo res izjemno preprosti, zato naj nas nikakor ne bo strah v kuhinjo povabiti mlajše člane družine in skupaj ustvarjati nepozabne trenutke. No, kdo bo na koncu pospravljal je druga zgodba, pa vendar je ta recept prav idealen tudi za vse tiste, ki niso najbolj vešči peke, saj je bistvo »krvavih oči«, da niso popolnega izgleda. »Strašno dobri, kar topijo se v ustih«, to je popoln opis teh srhljivih piškotov. Pa veliko zabave!

Piškoti »krvave oči«

Včasih je potrebno, da se malce odklopimo in vstopimo v svet otroške domišljije. Prav ta nam bo dala pozitivno energijo ter nas spravila v dobro voljo, v tem primeru pa… Recepti Piškoti »krvave oči« European Natisni
Število oseb: 1 pekač, cca. 24 - 28 piškotov
Hranilne vrednosti 200 Kalorije 20 grams Maščobe

Sestavine

  • 150 g masla (sobne temperature)
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 1,5 rumenjaka
  • 1 žlička tekoče vanilje
  • 1 do 2 žlički kisle smetane
  • 250 g gladke moke
  • Ščepec soli

 

Ostalo

  • Marmelada rdeče barve (jagodna, malinova…)
  • Čokoladne kapljice (bela čokolada)
  • Sladkorna očesa
  • Papir za peko
  • Merilna žlica
  • Lesena palčka
  • Lesena kuhalnica

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
  2. V posodi najprej dobro zmešamo zmehčano maslo in sladkor v prahu v gladko in penasto zmes. Dodamo rumenjake, da se masa lepo poveže ter nato še vaniljo in smetano. Na koncu postopoma primešamo še moko in sol.
  3. Testo lahko za 10 min postavimo v hladilnik, da se masa ohladi in malce strdi ter se nato žogice lepše oblikujejo.
  4. Pripravimo pekač in ga obložimo s papirjem za peko ter z žlico zajemamo maso in oblikujemo enakomerno velike žogice ter jih v razmiku nekaj centimetrov, eno poleg druge, postavimo v pekač.
  5. Vsako žogico testa nato z žlico na rahlo potlačimo in na sredini s prstom ali koncem lesene žlice oziroma kuhalnice naredimo jamico, v katero damo marmelado.
  6. Z leseno palčko marmelado malce porazdelimo po piškotu, da dobimo učinek oziroma izgled »krvavih oči«.
  7. Piškote pečemo približno 8 do 10 minut oziroma toliko časa, da se dno piškota rahlo obarva, ostali deli piškota pa ostanejo svetli.
  8. Pečene piškote še nekaj minut pustimo v pekaču in medtem na njihovo sredino položimo narobe obrnjeno kapljico bele čokolade (višji del kapljice damo v marmelado), nato pa nanjo damo še sladkorno oko.
  9. Piškote preložimo na mrežico, da se popolnoma ohladijo.

Morda vam bo všeč