Ti izredno fini brizgani vaniljevi piškoti, ki za boljši okus vsebujejo tudi mandljevo moko ter kislo smetano, so masleni in popolnoma krhki, zato se dobesedno kar topijo v ustih. Če je le možno, testu dodajte tako tekočo vaniljo kot tudi vaniljeva semena oziroma vaniljo v prahu, na ta način namreč poudarimo nežen in prijeten vaniljev okus piškotov. Testo vsebuje samo rumenjak in pol ali dva manjša rumenjaka brez beljakov, saj le-ti »držijo« želeno obliko piškotov, sicer se brizgano testo pri peki lahko razleze. V drugih receptih velikokrat zasledim, da je piškotom dodan tudi pecilni prašek, vendar ga sama ne uporabljam, saj je »smisel« teh piškotov lepa in izrazita oblika, zato tudi ni potrebe po takih dodatkih, ki bi lahko povzročili, da njihova oblika pri peki izgubi izrazitost.
Brizgani piškoti slovijo kot najbolj enostavni in hitri za pripravo in to je popolnoma res, če upoštevamo nasvete oziroma se držimo nekaj trikov, ki so razloženi v namigu. Vsekakor pa so to piškoti, kjer lahko iz ene dobre in kvalitetne količine testa pripravimo res veliko, če ne kar ogromno različnih vrst finih piškotov, tako po obliki kot okusu. Lahko jih dopolnimo z marmeladami, oblijemo s čokolado, posujemo z oreščki ali z raznimi pisanimi prazničnimi sladkornimi posipi ali kokosovo moko oziroma kosmiči. Lahko pa jih pustimo kar take, brez vsega, in tudi taki bodo prav gotovo prepričljivo navdušili prav vse.


