Pa so nas osrečile prve snežinke in razveselil obisk Miklavža, začel se je najlepši čas v letu!
December je resnično najbolj primeren čas, da iz naše kuhinje zadiši po sladkih dobrotah, ki s svojimi čarobnimi vonjavami ustvarijo naš dom topel in še posebej prazničen. In krožnik, že na oko privlačnih, domačih piškotov je nedvomno ena najbolj nepogrešljivih sladkih razvad. Z njimi se je v prazničnem času res užitek razvajati ob skodelici čaja ali kave kar preko celega dne. Zaradi obilice obveznosti in dveh majhnih otrok, se večkrat znajdem v časovni stiski, še posebej med prazniki, ko se raznorazni dogodki kar vrstijo. Zato sem ustvarila recept, s katerim lahko na zelo enostaven in predvsem hiter način napečemo kar 5 različnih vrst domačih piškotov in to iz ene same osnove testa, pa vendar so ti piškoti zelo različni tako po okusu kot obliki oziroma izgledu. Recept sem ustvarjala kar nekaj časa in mu posvetila veliko pozornosti, saj sem želela doseči, da bi bili piškoti izredno krhki in fini ter se kar topili v ustih, predvsem pa, da bi bili prijetnih, a različnih okusov, od cimetovega, čokoladnega, kokosovega, do bele čokolade z dodanim suhim sadjem, ali pa preprosto samo malo »pocukrani«, tako da bi si lahko prav vsak izbral svojega najljubšega!
Krožnik domačih in dišečih piškotov je lahko tudi čudovito praznično darilo. In tako zelo enostavni so za pripravo, za njihovo izdelavo namreč ne potrebujemo prav nobenega dodatnega pripomočka ali modela za oblikovanje piškotov, saj jih preprosto oblikujemo kar z rokami, pri čemer nam lahko pomagajo tudi otroci in družinsko praznično vzdušje bo tako še lepše in zabavnejše!