Bogato čokoladni piškoti z mehko »brownie« sredico ter krhko zunanjostjo so zaradi lepega kontrastnega vzorca na pogled sigurno najbolj privlačni, verjetno pa tudi najbolj slastni praznični piškoti. Z njimi boste prav gotovo očarali, poleg tega pa so to tudi najbolj »tolažilni piškoti za dušo«, ki se lepo podajo s skodelico mleka ali kakšnega drugega mlečnega napitka. Za pripravo so izredno enostavni, edina ovira je, da je potrebno pripravljeno maso, ki je zelo, zelo mehka, nekaj ur pustiti stati v hladilniku, da se strdi in se tako žogice testa lažje oblikujejo. Sama jih velikokrat pripravim že po uri hlajenja, vendar je pri tem potrebna spretnost in malce vlažne roke, da se lepljiva masa ne prijema na njih. Na ta način namreč lažje oblikujemo žogico, ki jo nato zelo dobro in na debelo povaljamo v sladkorju v prahu. Na pekač jih polagamo nekaj centimetrov narazen, saj se pri peki razlezejo, zato žogice ni potrebno pritiskati po vrhu ali kaj podobnega. Če jih predolgo pečemo, lahko izgubimo mehko sredico in na koncu ne bo trd le zunanji del, temveč cel piškot.
Kontrastni čokoladni razpokančki čudovito popestrijo prav vsak mešani piškotni krožnik, zato so nepogrešljivi na praznični mizi!