Juuuhuuu, začenjajo se toplejši dnevi in krajše noči, sezona »žarčkanja« je tu!!!
Imam resnično super recept za prave gurmanske žar pice (BBQ pizza), ki so zelo enostavne za pripravo in pri nas doma ugotavljamo, da so nam celo veliko boljše od tistih klasičnih, pečenih v pečici.
Testo je pripravljeno z grškim jogurtom, ki poskrbi, da je sredica pice lepo mehka in okusna, oljčno olje pa da je pica po vrhu lepo zapečena in hrustljava. Predvsem pa navdušujejo veliki mehurji, ki se naredijo na testu, ko pico položimo na razgreti žar. Takrat je trenutek zadovoljstva tako velik, da nemudoma dobimo občutek, da smo v najboljši italijanski piceriji. Z nadevi se lahko poigravamo do onemoglosti ter iščemo svoje najljubše kombinacije. Edino kar je zelo pomembno, je to, da je potrebno nadev pripraviti pred peko testa oziroma pice. Ko imamo testo enkrat na žaru, ga na rešetki najprej spečemo na eni strani, nato pa testo obrnemo in zgornjo zapečeno stran kar se da hitro obložimo z nadevom ter žar pokrijemo, da se sir stopi, sestavine segrejejo in okusi povežejo.
Predstavljam svoji najljubši žar pici. Prva je resnično »uživatorska« pica, saj olje belega tartufa v kombinaciji z gobami, šparglji ter siri naredi pico nadvse okusno in gurmansko. Druga pica je prav tako zelo okusna in je pri nas doma ponavadi namenjena otrokoma, saj imajo tartufi in gorgonzola običajno premočen okus za naše nadebudneže. Ampak na koncu ugotovimo, da sta obe pici tako zelo, zelo dobri, da otroka »podležeta« prvi, midva z možem pa se ne moreva upreti drugi, saj je hrustljava panceta čisto preveč slastna, hihi…
Skratka, žar pice so res super rešitev za lepe poletne dneve ali večere, ko si lahko privoščimo počasno kramljanje in druženje ob žaru na vrtu, terasi ali balkonu, ob tem pa seveda uživamo tudi ob kozarčku hladnega ….