To je zame najboljša pomladanska solata, ki takoj zasvoji, saj je polna sveže in zdrave hrustljave pomladanske zelenjave ter hkrati prijetno osvežilna, zaradi kiselkastega in kremastega zeliščnega preliva. Je izjemno lahka, pa hkrati dovolj nasitna in hranljiva, da jo lahko jemo tudi kot samostojno jed s kosom dobrega domačega kruha ali pa jo postrežemo kot prilogo k vsem vrstam mesa ali rib. Predvsem pa je to zelo priročna priloga, ko se naša kuhinja preseli na vrtove oziroma terase, ko se začne kaditi z žarov, saj je takrat takšna okusna priloga res zelo dobrodošla. Solato oziroma zelenjavo, pa tudi preliv lahko pripravimo že veliko prej, ne potrebujemo je shranjevati v hladilniku, niti v posebno hladnem prostoru, saj je najboljša kar sobne temperature. Sicer priporočam, da jo s prelivom prelijemo tik preden jo postrežemo in ne »šparamo« s svežimi aromatičnimi zelišči, za okraševanje pa lahko uporabimo čudovite cvetove drobnjaka, ki solato še na oko naredijo izjemno barvito oziroma pisano ter privlačno, zato vam zagotavljam, da tudi otroška usta ne bodo ostala lačna!