Špargljevi zvitki s piščancem in panceto

by Jasmina

Obožujem šparglje!!! Pravzaprav jih obožuje cela družina, tudi otroka, zato jih v tem času kar pogosto pripravljam in to na mnogo načinov. Bližajo se prazniki, za katere je žal v pretežni meri napovedano slabo deževno vreme, kar pomeni, da pikniki v družinskem krogu verjetno odpadejo, zato bomo pač morali »kuriti« oziroma peči kar v pečici. Recept, ki ga posredujem, je naš »family favourite«. Običajno te zvitke pripravim s filejem bele ribe, a ker trenutno karantensko obdobje omejuje dobavo svežih rib, sem jih pripravila kar s piščančjimi zrezki. Namesto piščančjih zrezkov pa lahko šparglje ovijemo tudi v puranje.
Skratka, zvitki s šparglji so za pripravo zelo preprosta jed, pa vendar jed polnega okusa, kjer se okusi sestavin čudovito prepletajo. In če si pri jedi privoščimo še kozarec belega vina kot je npr. sauvignon ali pa sivi pinot, bo ta pomladna specialiteta s prilogo ali brez naravnost popolna!

Špargljevi zvitki s piščancem in panceto

Obožujem šparglje!!! Pravzaprav jih obožuje cela družina, tudi otroka, zato jih v tem času kar pogosto pripravljam in to na mnogo načinov. Bližajo se prazniki, za katere je žal v… Recepti Špargljevi zvitki s piščancem in panceto European Natisni
Število oseb: 2
Hranilne vrednosti 200 Kalorije 20 grams Maščobe

Sestavine

  • 2 zrezka iz piščančjih prsi (tanjša)
  • 8 špargljev
  • 6 do 10 rezin pancete (približno 50 g)
  • Sol in poper po okusu

 

Ostale sestavine

  • 1 bio limona
  • 1 česen
  • Nekaj vejic rožmarina

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 200 stopinj.
  2. Šparglje očistimo in jim kar z roko odlomimo spodnji oleseneli del (lahko ga shranimo za pripravo špargljeve juhe).
  3. Piščančji zrezek položimo na delovno površino in ga malenkost posolimo (ne pretiravamo, saj je že sama panceta zelo slana) in po okusu popramo.
  4. Na zrezek položimo očiščene šparglje ter zrezek tesno ovijemo okoli njih.
  5. Nato na delovno površino eno poleg druge naložimo rezine pancete (kot kaže slika) in jih tesno ovijemo okoli zvitka in tako »zalepimo« na meso, ki zvitek drži skupaj.
  6. V posodi segrejemo oljčno olje, ki mu dodamo nekaj rezin bio limone, česen in vejice rožmarina, ter zvitke na hitro opečemo iz vseh strani, da se panceta hrustljvo zapeče.
  7. Nato posodo z zvitki pokrijemo (lahko tudi z alu folijo) in postavimo v ogreto pečico ter pečemo še kakšnih 15 do 20 minut, da se meso prepeče.
  8. Pečene zvitke postrežemo takoj.

 

Namig

  1. Kot prilogo k špargljevim zvitkom najraje pripravim pire krompir s čemažem. Če čemaža nimamo, lahko v pire dodamo malo pečenega česna in dobimo prav tako čudovito prilogo. Seveda pa se k tem zvitkom krasno poda tudi pečen prvi mladi krompir, lahko pa tudi riž, ipd.
  2. Namesto piščančjih zrezkov lahko šparglje ovijemo tudi v puranje zrezke ali file ribe (brancin, oslič, postrv, …).

Morda vam bo všeč