Obožujem šparglje!!! Pravzaprav jih obožuje cela družina, tudi otroka, zato jih v tem času kar pogosto pripravljam in to na mnogo načinov. Bližajo se prazniki, za katere je žal v pretežni meri napovedano slabo deževno vreme, kar pomeni, da pikniki v družinskem krogu verjetno odpadejo, zato bomo pač morali »kuriti« oziroma peči kar v pečici. Recept, ki ga posredujem, je naš »family favourite«. Običajno te zvitke pripravim s filejem bele ribe, a ker trenutno karantensko obdobje omejuje dobavo svežih rib, sem jih pripravila kar s piščančjimi zrezki. Namesto piščančjih zrezkov pa lahko šparglje ovijemo tudi v puranje.
Skratka, zvitki s šparglji so za pripravo zelo preprosta jed, pa vendar jed polnega okusa, kjer se okusi sestavin čudovito prepletajo. In če si pri jedi privoščimo še kozarec belega vina kot je npr. sauvignon ali pa sivi pinot, bo ta pomladna specialiteta s prilogo ali brez naravnost popolna!