Ko boste poskusili ta recept za piščančja žar nabodala, sem prepričana, da bo postal eden izmed vaših najljubših! Piščančje meso pred peko na žaru namreč mariniramo 12 do 24 ur v grškem jogurtu in ostalih začimbah. Ko so nabodala pečena, lahko uživate v izredno sočnem, mehkem ter okusnem mesu, ki ga obožujejo prav vse generacije, zaradi njegove izredne mehkobe pa še posebej otroci! Pri začimbah se lahko malce poigrate in kreirate svoj lastni okus marinade. Jaz ponavadi polovico marinade pripravim s pekočo papriko, polovico pa z navadno papriko, tako da je zadovoljna cela družina. Prav tako lahko uporabite svoj ljubši del piščančjega mesa. Sama imam najraje piščančje prsi brez kože, iz katerih lahko narežemo lične kose in sestavimo lepa nabodala. Seveda pa lahko uporabimo tudi piščančja bedra brez kože, njihovo meso je namreč že v osnovi mehkejše in sočnejše. Tako boste resnično dobili najbolj okusna nabodala, ki se bodo dobesedno topila v ustih…
In k tem nabodalom ni bolj osvežilne priloge kot je tradicionalna grška omaka tzatziki. Sama jo pripravim tako, da olupljeno kumaro raje na zelo drobno narežem kot naribam. Narezani majhni koščki kumare v jogurtu so namreč zame bolj fini na ugriz. Priporočam uporabo »solatnih« kumar, saj le-te ne vsebujejo semen, pa tudi tako zelo vodene niso kot navadne kumare, zato je omaka lepo gosta, kremasta in fina z »na ugriz hrustljavimi« koščki osvežilne kumare.


