Caprese nabodala s pršutom in melono ter prelivom iz bazilike

by Jasmina

Vroče poletje in soparni dnevi so ravno pravšnji za nekaj osvežilnega in hladnega … in prav gotovo ni boljšega, če je taka jed pripravljena še hitro in enostavno. Zato so caprese nabodala s pršutom in melono ter osvežilnim prelivom iz bazilike zadetek v polno!
Caprese solata je zelo poznana klasična in preprosta italijanska specialiteta, ki je sestavljena iz barv italijanske zastave (zelena, bela in rdeča oziroma bazilika, mozzarella in paradižnik). Jaz pa sem to jed malce nadgradila ter ji dodala še melono in pršut, sestavine nabodla na lesene palčke ter vse skupaj obogatila še z vrhunsko osvežilnim prelivom iz bazilike. Baziliko namreč naravnost obožujem in moj vrtiček jo je vsako leto poln, zato ta preliv dostikrat uporabim tudi pri kakšnem na žaru pečenem mesu ali ribi. Zame so ta nabodala prav zares božanska, saj so res super enostavna in hitra za pripravo, okus pa je fantastičen. Lepo se namreč prepletajo tako sladki ter sočni okusi melone in paradižnika, kot slani ter nežni okusi pršuta in mozzarelle, na koncu pa vse zaokroži še eksplozija osvežilnega preliva iz bazilike, ki poskrbi, da ta jed postane lepa poletna osvežilna harmonična specialiteta, ki ni primerna samo za predjed, ampak lahko v celoti nadomesti glavno jed.

Caprese nabodala s pršutom in melono ter prelivom iz bazilike

Vroče poletje in soparni dnevi so ravno pravšnji za nekaj osvežilnega in hladnega … in prav gotovo ni boljšega, če je taka jed pripravljena še hitro in enostavno. Zato so… Recepti Caprese nabodala s pršutom in melono ter prelivom iz bazilike European Natisni
Število oseb: 4
Hranilne vrednosti 200 Kalorije 20 grams Maščobe

Sestavine

Nabodala

  • Češnjevi paradižniki
  • Melona
  • Mini mozzarella
  • Sveža bazilika
  • Rezine pršuta
  • Lesena nabodala

 

Bazilikin preliv

  • Pest sveže bazilike
  • 1 šalotka
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • 3 žlice olivnega olja
  • Sol in poper po okusu
  • Žlica ali dve ledene vode

Priprava

  • Na lesena nabodala izmenično in po okusu nabodemo sestavine (paradižnik, mozzarello, melono, baziliko, pršut) in jih shranimo v hladilnik.
  • Nato pripravimo preliv iz bazilike in sicer damo vse sestavine v blender oziroma mešalnik ter dobro zmešamo.
  • Ohlajena nabodala položimo na servirni krožnik in jih na tanko prelijemo z bazilikinim prelivom ter takoj postrežemo.

 

Namig

Melono lahko za lepši izgled izdolbemo v obliki kroglic ter pri tem uporabimo posebni pripomoček za «izdolbitev« sadja in zelenjave!

 

Morda vam bo všeč