* Recept je nastal v sodelovanju s spletnim kulinaričnim portalom Odprta kuhinja (video).
Prečudovita pomlad nas vsako leto razveseli tudi z mnogimi zdravilnimi rastlinami, ki jih lahko v naravi naberemo skorajda »mimo grede«. Sama se pogosto podam na nedeljski sprehod v bolj vlažne in senčne predele gozda ter sledim vonju po česnu, kjer nato v izobilju najdem čemaž oziroma divji česen. To izredno aromatično in zdravilno zel lahko uporabimo na različne načine in tukaj je izredno uporaben recept, prepleten z mehkim kvašenim testom, sirom, šunko in seveda čemažem. Poimenovala sem ga preprosto »odtrgančki«, saj je testo z nadevom oblikovano v majhne cvetove, ki skupaj sestavljajo večji cvet oziroma rožo ter se po peki posamično trgajo v za ugriz ali dva velike kose. In prav zato je to zelo primerna jed za večje število ljudi ter ob kozarčku vina ali piva tudi izredno okusen prigrizek ali pa lep pomladanski pogrinjek na vrtu ob prvih toplih pomladanskih žarkih.