Ta kruh z drožmi je za vse tiste, ki nimamo vedno časa za klasične dolgotrajne postopke priprave ˝kislega˝kruha oziroma za vse tiste starše, ki smo v tem času polno zaposleni z našimi šolarji, a si kljub temu želimo okusnega, zdravega, predvsem pa doma pripravljenega kruha omamnih vonjav. Kruh je zamesen iz treh vrst moke in sicer pšenične bele, pšenične polnozrnate ter nekaj malega polnozrnate ržene moke (je zelo bogata z vitamini skupine B), da že pri peki dom lepo zadiši po pravem domačem kruhu, ki so ga poznale in pekle že naše prababice. »Ta hitri« kruh z drožmi iz pekača je narejen z minimalno dela ali truda oziroma brez vmesnih klasičnih postopkov obdelave testa z drožmi in skrbi ali bo na koncu uspel ali ne, saj vlogo oblikovanja kruha prevzame pekač sam in je zato kruh lahko narejen le v 9 urah. Ja, prav ste prebrali! Kdor se je že kdaj lotil priprave peke z drožmi, dobro ve, da so postopki, da pridemo do ličnega hlebčka drožastega kruha kar precej dolgi in da je pri tem potrebno kar nekaj časovne organizacije.
Korona razmere so me dobesedno prisilile v to, da sem začela razmišljati in eksperimentirati, kako na najbolj enostaven način priti do dobrega in zdravega kruha, ki pa mora seveda zadovoljiti tudi in predvsem moja otroka, saj sta ravno onadva (in moja malenkost), največja potrošnika kruha pri nas doma. To je kruh brez klasične debele in trde skorje, ki nastane pri peki hlebčka z drožmi, temveč ima lepo nežno hrustljavo skorjico, tako da otroka nimata težav pri jedi. Poleg tega sem se odločila za mešanico treh vrst mok, da je kruh še bolj okusen, hranljiv in seveda tudi zdrav ter ravno toliko ˝polnovreden˝, da ga otroka še vedno lahko smatrata kot ˝navadni beli kruh˝, saj imajo otroci pač najraje enostaven kruh. Ob pravilni hrambi lahko ta kruh jemo skoraj ves teden, saj ima izredno vlažnost in je zato tudi dlje obstojen, pa tudi drobi se ne.
To je resnično preprost recept za kruh z drožmi, pri katerem z minimalnim trudom dobimo super dober domači kruh in maksimalen užitek, poleg tega pa se lahko še ˝trendovsko˝ pohvalimo, da pečemo z drožmi, ha, ha!