Fritule, ali kot jim pri nas radi rečemo »miške«, se običajno rade pripravljajo okrog pustnega obdobja, vendar pa se male puhaste in mehke ocvrte kroglice testa priležejo tudi v kakšnem drugem času in ob različnih priložnostih. Zanimivo je, da nam teknejo tudi poleti, predvsem na morju ob večernem sprehodu, ko iz bližnjih lokalov oziroma stojnic zadiši po svežih in še vročih fritulah. Jaz jih zelo rada zamenjam za sladoled in izberem take z bogatim čokoladnim prelivom.
V času te neprijetne karantene so pri nas doma otroška usta neprestano lačna, zato je potrebno poleg hranilnega obroka obvezno pripraviti še kaj za »pocrkljat«. In v tem primeru so puhaste fritule idealna rešitev, saj jih otroka lahko zobata praktično cel dan in tako dobre volje ne zmanjka. Fritule najraje pripravim z drožmi, saj so na ta način bistveno bolj zdrave, lahke oziroma lahko prebavljive, pa tudi bistveno bolj okusne in seveda ne dišijo po svežem kvasu. Drožni nastavek pripravim večer prej in ga čez noč pustim da vzhaja ter z njim naslednji dan pripravim maso oziroma testo, ki ga pustim vzhajati od 5 do 6 ur, da se njegova količina podvoji in se na površju pojavijo mehurčki.