Poletje je tu, a kar se vremena tiče, nam letošnji junij malce nagaja z vsemi plohami in nevihtami ter nam tako velikokrat onemogoča »piknikovanje« na prostem. Ampak mi se ne damo in izkoristimo prav vsak sončni žarek za gibanje na prostem, zraven pa seveda sodi tudi »žarčkanje«. Najraje se odpravimo na Štajersko, kjer ima babica velik idiličen vrt in ni lepšega kot cel dan preživeti na travi, kjer se lahko otroci popolnoma svobodno igrajo, se družiti s prijatelji in domačo kuhinjo zamenjati za naravni ogenj ter kosilo v celoti pripraviti kar na žaru. Zato tokrat posredujem recept za enostavne mehke piknik kruhke oziroma domače lepinje, ki se spečejo kar direktno na mrežici žara in torej za njihovo peko ne potrebujemo plošče ali posode. Recept je pravzaprav isti kot recept za žar pico, le da je v tem primeru priporočljivo količine sestavin podvojiti, saj kruhke pripravimo za dlan velike. Pečene žar kruhke si lahko nadevamo z različnimi vnaprej pripravljenimi nadevi in prilogami, kot so meso, zelenjava, omake in si tako naredimo nekakšen domači gyros. Lahko pa jih postrežemo tudi samo kot kruh oziroma lepinjo za prilogo ob mesnih dobrotah z žara. S temi okusnimi piknik žar kruhki boste z lahkoto nahranili veliko ljudi, pa še vsak si lahko pripravi nadevani kruhek oziroma gyros čisto po svojem lastnem okusu in ni lepšega kot na preprost način zadovoljiti vse okuse!