Barvita jesen prinaša hladne dni in še hladnejše večere in ni lepšega kot omamen vonj po domači peki in aromatičnem cimetu, ki že spominja na najbolj čaroben čas v letu….
Priznati moram, da nikoli nisem bila velika oboževalka pit in podobnih sladic. Razlog je bil v tem, da so lahko pite velikokrat zelo suhe, polne debelega prepečenega testa, ki ga komaj spraviš po grlu. Pa sem stvar vzela v svoje roke! In vse se je hitro spremenilo. To je pita, ki je pravo nasprotje vsega naštetega zgoraj. Sestavljena je iz tankega krhkega testa, ki se kar topi v ustih. Nadev pa je zelo sočen in naravnost božanskega okusa, saj so jabolka predhodno karamelizirana ter odišavljena s cimetom, kardamomom, muškatnim oreščkom in vaniljo. Pa da ne omenim vseh čudovitih in omamnih vonjav, ki se širijo iz kuhinje, ko se peče ta pita. Jabolka in cimet delajo prave čudeže in sigurno je to eden najlepših vonjev, ki si ga lahko ustvarimo v svojem domu. To je pravzaprav čudovita klasična pita, ki izredno prija prav v jesenskem času, ko je na voljo obilo jabolk ter so le-ta tudi najbolj okusna in sočna. Obožujejo jo prav vse generacije, ne glede na to v katerem letnem času jo pripravimo!





