Hitra hruškova pita s sirom, orehi in timijanom

by adminmitja

To je slano-sladka pita in je odlična jesensko-zimska poslastica, ko se recimo pred vrati pojavijo nenapovedani obiski ali pa ko si s partnerjem zaželita večernega razvajanja ob hrustljavi, okusov polni piti in kozarčku dobrega vina. Lahko pa tudi krasi praznično mizo v veselem decembru. Skratka, zelo dober, hiter in uporaben recept, ki si ga velja zapomniti!

Hitra hruškova pita s sirom, orehi in timijanom

To je slano-sladka pita in je odlična jesensko-zimska poslastica, ko se recimo pred vrati pojavijo nenapovedani obiski ali pa ko si s partnerjem zaželita večernega razvajanja ob hrustljavi, okusov polni… Predjedi Hitra hruškova pita s sirom, orehi in timijanom European Natisni
Hranilne vrednosti 200 Kalorije 20 grams Maščobe

Sestavine

  • zavitek svežega listnatega kvašenega testa,
  • 2 hruški,
  • 180 g sira brie,
  • 100 g sira s plemenito plesnijo gorgonzola,
  • pest orehovih jedrc,
  • žlica medu, priporočam žajbljevega,
  • sveži timijan.

Priprava

  1. Na pekač obložen s papirjem za peko položimo sveže listnato kvašeno testo.
  2. Sredino testa prepikamo z vilicami, da se nam pri peki ne delajo mehurji.
  3. Oba sira narežemo na manjše kose in mešano porazdelimo po testu, tako da pustimo približno 2 cm testa ob robovih praznega.
  4. Na koščke sira poljubno položimo rezine hrušk, ki jih na tanko premažemo z medom.
  5. Posujemo z orehovimi jedrci in svežim timijanom.
  6. S čopičem rob testa nežno in na tanko premažemo z jajcem, ki smo mu primešali žlico vode ali mleka.
  7. Pečemo v pečici ogreti na 200 stopinj približno 15 minut oziroma dokler ni testo lepo zlato rjavo zapečeno.


Namig

K piti se lepo prilega kozarec penine ali Chardonnaya.

Morda vam bo všeč