* Recept je nastal v sodelovanju s spletnim kulinaričnim portalom Odprta kuhinja (video).
Te ljubke in mehke rolice v obliki zajčkove glave z ušeski so pripravljene iz kvašenega testa ter nadeva iz skute in pehtrana, kar jih naredi lepo sočne in božansko okusne. Pečene rolice obvezno premažemo še z limonino glazuro za prijetno pomladansko svežino. Res so enostavne za oblikovanje, zato si lahko velikonočne praznike popestrimo ter v svojo kuhinjo povabimo še otroke in skupaj pripravimo te navihane zajčke, ki so lahko čudovito sladko dopolnilo vsake velikonočne mize. Sploh pa so primerni za tiste, ki imajo manj izkušenj s peko potice oziroma pehtranke ali pa jim čas tega ne dopušča. Zato so tile pehtranovi zajčki res čudovita, »hitra« in enostavna rešitev, da bo naša velikonočna miza poleg vseh tradicionalni dobrot, ki sodijo zraven tudi nekoliko zabavna, saj je velika noč praznik pomladi in veselja!