Naša družina obožuje testenine v vseh oblikah. Ta recept za »ta hitre« njoke je pri nas še posebej priljubljen in sicer ne samo zato, ker so ti njoki res hitro pripravljeni, v samo 15 minutah, ampak tudi zato, ker so zelo okusni in imajo pravo razmerje med mehkobo in kompaktnostjo. In tako zelo preprosti so za pripravo, da jih moja otroka z največjim veseljem in zadovoljstvom vedno rada pomagata pripravljati. Po tem mojem receptu, ki sem ga kar nekaj časa preizkušala in dopolnjevala, da sem prišla do željenega rezultata, so njoki pripravljeni s pasirano skuto in ostro moko. Ostra moka je v primerjavi z gladko moko bolj grobo mleta in zato bolj primerna za izdelavo tovrstnih testenin, saj masa ni tako »pocasta« in zato so kuhani njoki na ugriz tudi bolj fini. Njoke lahko »zabelite« na različne načine oziroma jih pripravite z različnimi omakami in siri.
V naslednjem blogu objavljam recept za moj »divji zeleni« pesto s šparglji in rakci, ki se odlično kombinira s skutnimi njoki in je definitivno prava pomladna kulinarična poslastica.



