Temu kolaču bi pravzaprav lahko rekla kar »slovo poletju, pozdrav jeseni«, saj se v njem prepletajo tako poletni kot jesenski okusi in arome. Ne glede na to, da se sezona breskev končuje, čeprav se jih lahko dobi praktično še celo jesen, sem jih vključila v ta kolač, saj dajo res lep okus in se lepo dopolnjujejo z ostalim jesenskim sadjem. Skratka, to je kolač, ki je zaradi raznovrstnega sadja izdatno sočen, okusi pa nas spomnijo na jesen, saj je kolač izredno aromatičen in že med peko iz pečice čudovito zadiši po jesenskih začimbah kot sta cimet in muškatni orešček. Mandljeva moka pa je tista, ki poskrbi za dodaten bogat okus biskvita.
Prepričana sem, da bo to tudi vaš kolač letošnje jeseni, saj je zelo enostaven za pripravo, poleg tega pa tudi izredno sočen in aromatičen ter zato zelo priljubljen pri vseh generacijah. To je prav gotovo najbolj primeren kolač za prijetne nedeljske popoldneve, ki jih preživljamo ob ležernem družinskem kramljanju na vrtu in lovljenju še zadnjih toplih sončnih žarkov ali pa pokriti z odejo na domačem kavču ob srkanju toplega čaja.


