Kdor me dobro pozna ali pa spremlja moj blog zelo dobro ve, da imamo pri nas neizmerno radi, ko se po našem domu prepletajo omamne vonjave sveže pečenih dobrot. Res ni bolj domačega in prijetnega občutka in to ne glede na letni čas v katerem smo. Recept, ki sem ga zapisala spodaj, je bil uporabljen že tolikokrat, da bi ga verjetno znala pripraviti celo z zaprtimi očmi, hi hi. Pravzaprav je ta recept osnova za vse moje puhaste sladke kvašene dobrote od buhteljnov in polžkov do rolic, itd.. Nadevi za tovrstne dobrote so seveda lahko različni in prav vsaka verzija je naravnost božanska. Tokrat sem pripravila buhteljne s čokoladnimi koščki in res so puhasti, mehki ter nežni kot sapica in to čisto brez nakladanja in pretiravanja! Da to dosežemo, pa je potrebnih le nekaj malih trikov, ki so predstavljeni v spodnjem receptu oziroma navodilih za pripravo te sladice, upam da dovolj jasno in razumljivo. No, pa še ena malenkost je, ki je pravzaprav zelo pomembna, če želite, da testo buhteljnov ostane svetlo in se ne obarva čokoladnorjavo zaradi čokoladnih koščkov. Ko sem jih namreč sama prvič pripravljala, te male, a pomembne informacije nisem imela in sem seveda koščke čokolade kar lepo že na začetku vmesila v testo in na koncu so se spekli rjavi buhteljni brez vidnih koščkov čokolade. No, saj ne rečem, da niso bili dobri in jih nismo »zmazali« še isti dan, ampak ni pa bilo željenega efekta. In zato sem kot vedno malo brskala ter »surfala« po spletu in našla idejo, da je potrebno čokoladne koščke preprosto samo dobro zamrzniti in jih zamrznjene naknadno nanesti v oziroma na testo.
Tako, zdaj pa zavihajmo rokave in pripravimo te nebeško dobre puhaste buhteljne, ki popolnoma opravičujejo svoje ime, saj pečeni resnično kar buhtijo iz pekača!


