Za moja otroka je rojstnodnevna torta dobesedno sveta stvar! Pravita, da brez torte ni pravega rojstnodnevnega praznovanja, pa to ne velja samo za njun rojstni dan, temveč tudi za vse ostale rojstne dneve v naši družini. In glede na to, da se naša družina z leti povečuje, je rojstnodnevnih tort kar nekaj oziroma precej na leto. Ker otroka rada vključim v svojo kuhinjo, sta velikokrat udeležena tudi pri peki in pripravi tort, pa tudi pri dekoriranju. Zato je recept za biskvit, ki vam ga tokrat posredujem, tudi zame precej »svet«, ker mi prihrani veliko časa in muk v kuhinji, saj je namreč zelo preprost in hiter za pripravo, predvsem pa že neštetokrat preverjen in ni se še zgodilo, da ne bi uspel!!! Tale biskvit bi lahko pripravila kar miže in prepričana sem, da bi povsem uspel, hehe… Šalo na stran, saj se zavedam, da je za veliko mam priprava torte lahko zelo stresna naloga. Tudi zame je bila, ko sem pred leti pričela s peko in pripravo tort. Pripraviti zares dober biskvit, ki je hkrati rahel, sočen in okusen ter pri peki lepo naraste, je bila velikokrat prava uganka. Preizkusila sem veliko receptov, takih in drugačnih, ter nekega dne končno ugotovila pravo mero vseh sestavin za biskvit, ki dejansko vedno enkratno uspe in ima vse vrline odličnega biskvita za torto.
Tokrat sem pri pripravi kreme za torto ravnala po reku »manj je več«. Ker nisem ravno ljubiteljica sladkih in »težkih«, sitostnih tort oziroma krem, največkrat uporabim lahko in svežo kremo, ki jo pripravim iz sladke smetane ter mascarponeja in vanilje. Mascarpone se namreč lepo poveže s sladko smetano in tako krema postane bolj kompaktna, kar je sploh pomembno, če torto pripravljam za naslednji dan. Pa tudi pri nadevu ne kompliciram, saj je lahko že slastna domača marmelada čisto dovolj. Sicer pa najraje uporabim macerirane jagode v kombinaciji z malinami. In taka tortica je precej lahka in sveža ter sploh ni nasitna, zato moram biti pri rezanju na koščke vedno previdna, saj jo ponavadi zmanjka v trenutku.
Pa še namig za preprosto cvetlično dekoracijo; pojdimo na domači vrt, k sosedu, babici ali na travnik in naša tortica bo zažarela v najlepši naravni sezonski lepoti! Sama sem uporabila cvetove ameriškega slamnika, ognjiča in jagod, baziliko, meto, itd.