TORTA, za moja otroka najpomembnejša sladica vsakega praznovanja! In prav zato ob večjih oziroma pomembnejših praznikih nikakor ne sme manjkati na naši mizi. Pri nas je nekako že v navadi, da za božič in veliko noč spečem praznično korenčkovo torto, ki je poleg tega, da je narejena iz veliko korenčka, ki pa se ga v pečenem biskvitu v bistvu sploh ne okusi, izredno aromatična, saj vsebuje veliko dišečega cimeta, muškatnega oreščka ter ingverja, ki torto čudovito praznično začinijo. In ker smo že pošteno zakorakali v lepe in tople pomladne dni, sem si tokrat za velikonočno tortico zaželela bolj lahko in sočno oziroma pomladno korenčkovo torto. Zato sem jo pripravila z jabolčno kašo, ki nadomesti jajca ter biskvit naredi še izdatno sočen, lahek in okusen. Seveda pa lahko vsi tisti, ki prisegate na jajca, dodate tudi eno ali dve manjši jajci. Prav tako lahko povsem po svojem okusu doziramo začimbe, vendar priporočam, da žličko cimeta le pustite med sestavinami. Sicer pa lahko maso za biskvit spečemo tudi v obliki mafinov, pri čemer je peka krajša vsaj za polovico. Vsekakor pa torto lepo obogati in naredi izjemno okusno tudi vaniljeva maskarpone krema oziroma smetana, ki je lepo rahla in nežna kot oblaček ter kar vabi po novem kosu, haha…
In še zelo pomemben podatek za vse »bizi« mame; pri pripravi biskvita potrebujemo oziroma umažemo samo eno posodo in eno kuhalnico, jeeej!