Čeprav Valentinovo ni tradicionalni slovenski praznik, se mi zdi lepo, da imamo ta dan, ki nas morda malce prisili, da več razmišljamo o ljubezni in sreči, ki jo svojim ljubljenim osebam izkazujemo vsak na svoj način. No, jaz sem totalen romantik, o tem ni dvoma! Zato bi lahko Valentinovo praznovala kar večkrat na leto! Ljubezen zelo rada izkazujem na različne načine in ker sem v svoji kuhinji rada kreativna in inovativna, za Valentinovo svoje najdražje najraje presenetim s kakšnim zanimivim oziroma posebnim posladkom, ki naredi ta dan res sladek in poln sreče.
Tokrat sem Valentinovo presenečenje pripravila za mlad zaljubljen par, ki je svojo lepo in nežno ljubezensko zgodbo na mrzlo februarsko jutro zabeležil s fotografinjo Nino Roydo. Pripravila sem jima pomarančni kolač z granatnim jabolkom in atraktivnim kremnim oblivom. Kolač je rahel in sočen ter izredno nežnega citronastega okusa, zrna granatnega jabolka pa mu dajo hrustljavost in dodatno svežino. Največje presenečenje pa je nedvomno kremni obliv. Je prijetnega vanilijastega okusa in brez umetnih barvil, saj je obarvan popolnoma naravno. Intenzivno roza barvo namreč dosežemo s sokom rdeče pese. No, pa naj vas takoj pomirim, v oblivu se pese prav nič ne okusi, saj se v kombinaciji kremnega sira, masla, sladkorja, vanilje in pomarančnega soka njen zemeljski okus popolnoma izgubi in oblivu da le čudovito barvo. Ta je popolnoma naravna, dinamična, a hkrati nežna in lepa, prav taka kot je lahko ljubezen!!!