Korenčkova torta je moderna sladica, poimenovana kot »carrot cake« je popularna po celem svetu. V Švici jo po tradiciji pečejo za otroške rojstne dneve, sicer pa naj bi njena zgodovina segala v srednji vek. Prvi znani recept za pripravo korenčkovi torti podobne jedi je angleški recept iz leta 1591 (povzeto po https://en.m.wikipedia.org). Z njo se pogosto sladkajo tudi na britanskem kraljevem dvoru. Navdih za pripravo te torte sem dobila prav v angleški kuharski knjigi iz Buckinghamske palače z naslovom »Royal Teas«, ki jo je izdala kraljičina založba Royal Collection Trust.
Poleg tega, da torta vsebuje korenček, ki se ga v pečenem biskvitu v bistvu sploh ne okusi, je torta izredno aromatična zaradi veliko dišečega cimeta, muškatnega oreščka in ingverja, ki torto čudovito praznično začinijo. Je izredno sočna, za boljšo teksturo pa sem ji dodala še grobo nasekljane orehe. Najslajša na torti pa je zagotovo fina krema, ki je nežno-vanilijastega okusa, zato jo moja otroka naravnost obožujeta. In ni bolj zabavnega in vznemirljivega kot mami na skrivaj krasti kremo iz sklede, ki je na koncu skoraj sploh ni treba pomiti. Aja, pa skoraj sem pozabila omeniti še eno zelo pozitivno informacijo za vse nas mame, ki v svoji kuhinji sovražimo goro umazane posode. Masa za biskvit se namreč naredi le v eni sami posodi, ne potrebujete umazati niti mešalnika, saj kuhinjska lesena žlica čisto zadostuje. Okusna, zdrava, enostavna in preprosta za pripravo, to je korenčkova praznična torta!