Ta juha je resnično brzinska za pripravo, pa vendar tako zelo zdravilna in okusna ter nadvse primerna za mrzle zimske dni, saj nas s svojim lepim globokim aromatičnim azijskim okusom prijetno pogreje ter popelje na popolnoma drug konec sveta, ob tem pa okrepi še naš imunski sistem.
Osnova juhe je miso pasta in prav zaradi nje je ta juha tako posebna in hitro pripravljena. Za vse, ki miso paste še ne poznate, je v spodnjem namigu kratka predstavitev, prav tako tam najdete tudi nasvet, s čim jo lahko tudi malce »po domače« nadomestimo. Vendar pa absolutno priporočam trud, da jo poiščete v najbližji trgovini. Najdete jo na oddelku z azijsko hrano.
Moja miso juha je sestavljena iz zelenjave, ki je pozimi vedno na voljo. Najraje uporabim brokoli in korenje, za večjo hranljivost pa dodam še gobe šitake. Ingver, česen in čili pasta pa so sestavine, ki dajo juhi ostrino in ki dodobra požgečkajo naše brbončice. Juho lahko na koncu obogatimo še z riževimi »nudli« (rezanci), rezinami svežega ingverja in čilija ter lističi koriandra, pa tudi nekaj kapljic limetinega soka je več kot dobrodošlih.
To je res juha za dušo in telo, ki jo lahko kar po japonsko srkamo iz skodelice, zraven pa uporabljamo palčke. Lepo nas bo nasitila z zdravo zelenjavo in prijetno pogrela, pa še pripravljena je v manj kot pol ure!