Hitra korenčkova torta

by Jasmina

Hitra korenčkova torta je super preprost recept za tortico, ki je zelo dobra in okusna ter ob enem še zdrava, pa tudi izredno lepa oziroma praznična. Tale tortica je pravzaprav povzeta iz recepta “Korenčkova praznična torta” https://yaska.si/2019/12/18/korenckova-praznicna-torta, kjer najdete recept za isto, vendar veliko verzijo te torte, ki je primerna za večja praznovanja. Kadar praznujete v dvoje ali v manjšem družinskem krogu, pa tale tortica čisto zadostuje. Sestavljena je samo iz enega malo debelejšega biskvita in obložena z veliko na debelo namazane fine kreme. Če jo pripravite kakšen dan pred praznovanjem in jo shranite v hladilniku, bo postala še boljšega okusa, saj se arome cimeta in ostalih začimb razvijejo v pravo simfonijo slastnih okusov!

Hitra korenčkova torta

Hitra korenčkova torta je super preprost recept za tortico, ki je zelo dobra in okusna ter ob enem še zdrava, pa tudi izredno lepa oziroma praznična. Tale tortica je pravzaprav… Torte Hitra korenčkova torta European Natisni
Število oseb: Pekač premera 18 cm
Hranilne vrednosti 200 Kalorije 20 grams Maščobe

Sestavine


Biskvit 

  • 150 g gladke moke
  • 2 jajci
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 100 g belega sladkorja
  • ½ žličke soli
  • 1 žlička sode bikarbone
  • ½ žličke muškatnega oreščka
  • ½ žličke mletega ingverja
  • 1 žlička cimeta
  • 35 g kisle smetane ali pinjenca
  • 100 g sončničnega olja
  • 180 g naribanega korenja
  • 45 g grobo nasekljanih orehov


Fina krema

  • 110 g kremnega sira Philadelphia sobne temperature
  • 50 g masla sobne temperature
  • 50 g presejanega sladkorja v prahu
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • nekaj kapljic limoninega soka

Priprava


Biskvit

  1. V večji posodi dobro zmešamo jajca, sladkor in dodamo olje.
  2. Dodamo presejano moko, sol, sodo bikarbono in začimbe ter dobro premešamo.
  3. Dodamo naribano korenje, ohlajene grobo nasekljane orehe, ki jih predhodno malce popečemo v pečici ali prepražimo v ponvi, da zadišijo, kislo smetano ali pinjenec ter vse sestavine dobro premešamo.
  4. Maso vlijemo v predhodno namaščen in s papirjem za peko obložen pekač.
  5. V pečici ogreti na 170 stopinj pečemo približno 40 minut (biskvit je pečen, ko ga prebodemo in je leseni zobotrebec suh).
  6. Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ga prestavimo na mrežico ter pustimo, da se ohladi.

 

Fina krema

  1. V posodo za mešanje damo maslo in kremni sir sobne temperature ter mešamo, da dobimo gladko maso.
  2. Dodamo vanilijev ekstrakt ter nekaj kapljic limoninega soka in na hitro premešamo.
  3. Dodamo presejani sladkor v prahu in zelo na hitro zmešamo, da dobimo gladko puhasto kremo.

 

Namig

  1. Pri pripravi kreme je zelo pomembno, da sta maslo in kremni sir sobne temperature, da se lahko lepo povežeta in pri tem ne nastanejo grudice.
  2. Sladkor v prahu je potrebno obvezno presejati, tudi s tem namreč preprečimo nastajanje grudic, saj želimo, da je krema gladka in fina.
  3. Ko kremni masi dodamo sladkor v prahu, ga obvezno z mešalnikom na hitro vmešamo, sicer lahko krema postane vodena in tekoča.

 

Sestavljanje torte

Ohlajen biskvit položimo na servirni krožnik in s kremo na debelo premažemo zgornjo plast biskvita ter po okusu posujemo še z nekaj grobo nasekljanimi orehi.

Morda vam bo všeč