Praznično rdeče zelje

by adminmitja

Po tradiciji za Martinovo na mizi ne sme manjkati rdeče zelje, ki se odlično poda k različnim vrstam pečenega mesa, predvsem pa k perutnini in svinjini, saj je nežno sladkastega okusa. Priprava zelja je zelo enostavna, na koncu kuhanja pa nas očara s svojo čudovito močno vijolično barvo. Lepo intenzivno barvo dosežemo tako, da rdeče zelje NE-pokrito dušimo do želene mehkobe, na koncu pa dodamo še malce maščobe za lepši lesk in barvo. 

Praznično rdeče zelje

Po tradiciji za Martinovo na mizi ne sme manjkati rdeče zelje, ki se odlično poda k različnim vrstam pečenega mesa, predvsem pa k perutnini in svinjini, saj je nežno sladkastega… Priloge Praznično rdeče zelje European Natisni
Število oseb: 4
Hranilne vrednosti 200 Kalorije 20 grams Maščobe

Sestavine

  • 1 kg rdečega zelja
  • Žlica masti
  • 1 dl rdečega vina
  • 1 limona
  • 1 manjša rdeča čebula
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 olupljeno in naribano jabolko
  • Mleti cimet
  • Nekaj klinčkov
  • Sol
  • Jušna osnova

Priprava

  1. Na maščobi prepražimo čebulo in sladkor, da zarumenita ter dodamo limonin sok.
  2. Dodamo narezano zelje, jušno osnovo, sol, cimet in klinčke.
  3. Odkrito dušimo (zaradi lepše barve zelja!) do želene mehkobe ter dodamo naribano jabolko in vino.


Namig

Če rdeče zelje pripravimo kot prilogo k pečenki ali krači, lahko na koncu k kuhanemu zelju za boljši okus in lepši vijolični lesk dodamo še žličko maščobe, ki je ostala v pekaču.

Morda vam bo všeč