Iskreno priznam, da nikoli nisem bila prav posebna oboževalka ovsene kaše, saj se mi je zdela zelo dolgočasna in pravzaprav čisto brez karakterja, še posebno tista, ki je bila kuhana na vodi; jaaak…. Ko pa sem postala mama in začela svoje prehranske navade skrbno načrtovati, je postala ovsena kaša pravi izziv za moje brbončice, saj je v osnovi to zelo zdrava jed. In ker ovsena kaša zaradi svoje nasitnosti prija predvsem v zimskem času, sem jo pripravila skupaj z ostalimi sestavinami, ki so primerne za ta letni čas. Ovsenim kosmičem sem tako dodala jabolko in vse skupaj začinila s cimetom, vaniljo in medom. Pravi karakter pa tej kaši dajo citrusi, ki jo odlično osvežijo in dvignejo na novo raven okusa. V zadnjem času sem na spletu zasledila kar nekaj novih receptov, kjer se citruse popeče na ponvi ali speče v pečici, vendar sama rada stvari poenostavim. Glede na to, da je ovsena kaša nasitna in lepo pogreje želodček v hladnih zimskih dneh, je prav gotovo lahko idealen »vikend« zajtrk pred izletom na sneg oziroma sankanjem, smučanjem, kepanjem, delanjem snežaka, ipd.. Skratka, tako pripravljena ovsena kaša nam da energijo za cel dan, pa še prava zakladnica vitaminov je!