Naravni velikonočni pirhi, okrašeni s pomladnim cvetjem in zelišči

Foto: Nina Roydo
by Jasmina

V velikonočnem času imamo kar precej dela, saj otroka neizmerno uživata v izdelovanju pirhov, ki jih nato z veseljem in ponosom podarita svojim starim staršem oziroma bližnjim sorodnikom.
Vsako leto izberemo različno tehniko okraševanja jajčk in tako so letos nastali naravni pirhi okrašeni s pomladnimi cvetovi in zelišči. Sem in tja pa se med njimi posveti še kakšen zlati pirh, ki je pobarvan z akrilno barvo in je primeren samo za dekoracijo, saj ni užiten ter prepeličja jajčka, ki so prava energijska bomba. So namreč bistveno bolj zdrava od kokošjih jajc, saj vsebujejo veliko več vitaminov in drugih zdravih snovi. Po izgledu so že sama po sebi zelo lepa, posebna in zanimiva, tako da čudovito dopolnijo košarico z velikonočnimi pirhi.

Naravni velikonočni pirhi, okrašeni s pomladnim cvetjem in zelišči

V velikonočnem času imamo kar precej dela, saj otroka neizmerno uživata v izdelovanju pirhov, ki jih nato z veseljem in ponosom podarita svojim starim staršem oziroma bližnjim sorodnikom. Vsako leto… Recepti Naravni velikonočni pirhi, okrašeni s pomladnim cvetjem in zelišči European Natisni
Hranilne vrednosti 200 Kalorije 20 grams Maščobe

Sestavine

  • Kuhana naravna jajca, kokošja in prepeličja
  • Vrvice
  • Pomladno cvetje in zelišča
  • Zlata akrilna barva

Priprava

  1. Kuhana naravna jajca položimo prečno na vrvico.
  2. Na jajce položimo pomladni cvet ali list zelišča ter z vrvico vse skupaj povežemo.
  3. Po želji lahko kakšno jajce pobarvamo tudi z zlato akrilno barvo, vendar tako jajce služi zgolj za dekoracijo in ni užitno.

Morda vam bo všeč