Krepka gosta zelenjavna juha za hladne dni

by Jasmina

Sezona jedi na žlico je na vrhuncu, saj nam zima ne prizanaša s hladnimi dnevi in včasih se zdi, da je kar nikoli ne bo konec. Zato ni bolj prijetnega kot se ob koncu napornega in hladnega dne pogreti s krožnikom krepke goste zelenjavne juhe, ki je polna hranil in vitaminov. Ta juha je zelo enostavna za pripravo in je polna zimske zelenjave, stročnice pa ji dajo še dodatno hranilno vrednost. Tako je juha hkrati lahka, a tudi nasitna, predvsem pa zelo zdrava in prava komfortna hrana za dušo in telo!

Navdih za juho sem dobila na spletni strani www.thefirstmess.com.

Krepka gosta zelenjavna juha za hladne dni

Sezona jedi na žlico je na vrhuncu, saj nam zima ne prizanaša s hladnimi dnevi in včasih se zdi, da je kar nikoli ne bo konec. Zato ni bolj prijetnega… Juhe Krepka gosta zelenjavna juha za hladne dni European Natisni
Število oseb: 4
Hranilne vrednosti 200 Kalorije 20 grams Maščobe

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula (drobno nasekljana)
  • 2 stroka česna (drobno nasekljana)
  • 1 steblo zelene (drobno nasekljano)
  • 2 korenčka (olupljena in narezana na manjše kose)
  • 4 krompirji (olupljeni in narezani na manjše kose)
  • 500 g buče hokaido (očiščena semen in narezana na manjše kose)
  • 300 g stročjega fižola (narezanega na manjše kose)
  • 240 g belega kuhanega fižola (odcejenega iz konzerve)
  • 100 g kodrolistnega ohrovta (brez stebla, samo listi)
  • 3 žlice pasiranega paradižnika
  • 500 ml zelenjavne jušne osnove ali vode
  • ½ limone (za sok)
  • 1 žlička timijana
  • Sol, poper (po okusu)

Priprava

  1. Na oljčnem olju posteklenimo čebulo, da postane mehka (cca. 2 do 3 minute) in dodamo narezano zeleno in korenje ter pražimo še nekaj minut, da zelena postane mehka. Po okusu začinimo z soljo in poprom.
  2. Dodamo narezan krompir, bučo in stročji fižol ter vse skupaj pražimo še nekaj minut.
  3. Dodamo na drobno nasekljan česen in ko zadiši (cca. 0,5 minute), dodamo še pasiran paradižnik in zalijemo z jušno osnovo ali vodo ter kuhamo cca. 20 minut dokler zelenjava ni mehka oziroma kuhana.
  4. Dodamo kuhan beli fižol in narezane liste ohrovta ter po okusu začinimo s soljo, poprom in timijanom ter vse skupaj osvežimo še s sokom limone.

     

Morda vam bo všeč