Mandljevi piškoti z zelišči

Foto: Nina Roydo
by adminmitja

Preprosti, krhki in dišeči mandljevi piškoti se priležejo v vsakem letnem času. Predvsem pa jeseni, ko lovimo zadnje tople sončne žarke. In ko se megla spusti v dolino, imamo dovolj časa, da si pripravimo nekaj kar nas bo razveselilo in delalo družbo ob skodelici toplega napitka.

Mandljevi piškoti z zelišči

Preprosti, krhki in dišeči mandljevi piškoti se priležejo v vsakem letnem času. Predvsem pa jeseni, ko lovimo zadnje tople sončne žarke. In ko se megla spusti v dolino, imamo dovolj… Sladice Mandljevi piškoti z zelišči European Natisni
Število oseb: 2
Hranilne vrednosti 200 Kalorije 20 grams Maščobe

Sestavine

  • 100 g moke
  • 50 g mandljeve moke
  • 100 g masla sobne temperature
  • 50 g sladkorja v prahu
  • žlička vaniljevega ekstrakta
  • sveža zelišča; žajbelj, pehtran, timijan
Sesatavine za beljakovo lepilo:
  • 1 beljak
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • par kapljic limoninega soka

Priprava

  1. V posodo stresemo vse sestavine in jih zgnetemo v gladko maso.
  2. Postavimo v hladilnik za pol ure.
  3. Maso razvaljamo na 3 mm debelo in s kozarcem izrežemo okrogle piškote.
  4. Piškote položimo na pekač obložen z papirjem za peko.
  5. V pečici ogreti na 130 stopinj jih pečemo 30 minut. Piškoti so pečeni, ko se rob piškota rahlo svetlo rjavo obarva.
  6. Pečene piškote vzamemo iz pečice, jih preložimo na rešetko, kjer naj se ohladijo.


Namig:

Tako pečeni piškoti so odlični, lahko pa jih obogatimo še z vejico svežih zelišč.

To naredimo tako, da beljak dobro zmešamo oziroma stepemo z žlico sladkorja v prahu in dodamo nekaj kapljic limoninega soka. Tako nastane nekakšno lepilo. Čopič pomočimo v beljakovo lepilo in na tanko premažemo piškot ter nanj položimo oziroma prilepimo vejico najljubšega zelišča . Priporočam list žajblja, pehtran ali vejico timijana. Vejico zelišča še enkrat v tankem sloju premažemo in pustimo da se vse skupaj posuši.

Morda vam bo všeč