Domači jajčni široki rezanci

Foto: Nina Roydo
by adminmitja

Kot mama svoje otroke rada vzgajam v duhu domačnosti in zavedanju, da hrana ni samo nekaj samoumevnega za naše preživetje, ampak pomeni tudi druženje, doživljanje, spoznavanje….. Zelo se mi zdi pomembno, da se otroku čim pogosteje nudi priložnost, da spoznava hrano po okusu, vrsti, kvaliteti, izvoru in pri tem uporablja vsa svoja čutila. Zato je v naši družini sodelovanje otrok pri pripravi hrane nekaj povsem običajnega. Zelo sem vesela, ker skozi vsa ta leta opazujem, da sta otroka ne samo pridobila na spretnosti pri pripravi hrane in občutku za razlikovanje okusov, ampak tudi na dojemanju kaj hrana dejansko pomeni v našem življenju. 

Domači jajčni široki rezanci

Kot mama svoje otroke rada vzgajam v duhu domačnosti in zavedanju, da hrana ni samo nekaj samoumevnega za naše preživetje, ampak pomeni tudi druženje, doživljanje, spoznavanje….. Zelo se mi zdi… Testenine Domači jajčni široki rezanci European Natisni
Število oseb: 1
Hranilne vrednosti 200 Kalorije 20 grams Maščobe

Sestavine

  • 100 g moke
  • jajce
  • ščepec soli
  • nekaj kapljic olja

Priprava

  1. V posodo ali na delovno površino presejemo moko in na sredini naredimo jamico.
  2. V jamico ubijemo jajce, dodamo sol in nekaj kapljic olja.
  3. Z vilico zmešamo najprej jajce, ki mu s strani dodajamo moko in tako postopoma dobimo grudasto zmes.
  4. Če je zmes zelo suha, ji dodamo še nekaj kapljic vode.
  5. Zmes zgnetemo v gladko in čvrsto testo.
  6. Testo ovijemo s prozorno folijo za živila in ga na sobni temperaturi pustimo počivati pol ure.
  7. Z valjarjem testo čim bolj tanko razvaljamo. Uporabimo lahko tudi napravo za valjanje testenin, s katero lahko razvaljamo testo res zelo na tanko in rezanci so tako še bolj fini.
  8. Razvaljano testo poljubno narežemo na trakove oz. rezance in jih v slanem kropu vode skuhamo do želene mehkobe.
  9. Testenine odcedimo in jih postrežemo z poljubno omako.

Namig

Najbolj hitra in enostavna omaka, ki jo vsi otroci obožujejo

  1. Odcejene testenine pokapamo s kvalitetnim oljčnim oljem in dodamo žlico ali dve tekočine v kateri so se testenine kuhale.
  2. Vroče postrežemo na krožniku in jih posujemo z dobrim naribanim sirom. Priporočam sir pekorino romano ali parmezan.
  3. Dodamo lahko tudi svoje najljubše zelišče. Priporočam sveže natrgane liste pehtrana.

Morda vam bo všeč