Praznični kruh, ki ga rada pripravljam za veliko noč je pravzaprav pletenica, ki je spletena v venček oziroma kot se je včasih rado reklo »boljši mlečni kruh«. Receptov za tovrstni kruh je veliko in so zelo različni, vsak je malce drugačen, tako glede na regijo oziroma pokrajino kjer ga pečejo, kot tudi glede na okus gospodinje oziroma družine. Tako imam tudi jaz svoj recept pri katerem izpustim nekaj sestavin, kot so rum, limonina lupina in vanilja, saj ne želim pripraviti zelo odišavljenega in sladkega kruha. V tem prazničnem času je namreč na naši mizi vedno tudi tradicionalna potica, pa recimo kvašeni pehtranovi zajčki za otroke ali kaj podobnega, tako da je vsega sladkega že več kot dovolj. Prav zato je domači, puhasti in prijetno dišeči mlečni kruh, ki se odlično ujema s šunko, hrenom in kuhanimi jajčki pri nas obvezna praznična dobrota. Če pa je ta še lepo oblikovan in spleten v velikonočni venček ter obdan s pirhi oziroma pisanicami, je naša velikonočna miza še toliko bolj lepa, praznična in vesela.