Pomlad se je razcvetela in čisto na kratko je celo zadišalo tudi po poletju, vendar se aprilskemu muhastemu vremenu žal ne bomo izognili. Zato vsak lep, sončen in topel dan kliče v naravo, kjer nas čaka bogata pomladna ponudba super zdravih divjih rastlin. Meni sta najljubši čemaž in mlade koprive, ki ju pripravljam na vse mogoče načine in v različnih oblikah. Tokrat vam predstavljam recept za mojo najljubšo pomladno in poleg tega tudi super zdravo juhico, ki je kombinacija čemaža in mladih kopriv. Če pa niste ljubitelj ene ali druge divje zeli, ju seveda lahko zamenjate s špinačo, blitvo ali pa celo s šparglji ali mladim grahom. To gosto, nežno in kremasto juho najraje obogatim z doma pripravljenimi hrustljavčki, ki so v našem domu pravi hit, saj so zares okusni, krhki in hrustljavi ter odlično dopolnijo to pomladno kremno juho. Čeprav se mogoče ne zdi tako, vam priprava hrustljavčkov oziroma ocvrtih špecljev (vlivancev) res ne bo vzela veliko časa. Sestavine namreč enostavno kar s kuhalnico zmešate le v eni posodi in že jih lahko skozi večje cedilo ali posebno pripravo za špecle vlivate v vroče olje ter jih ocvrete do zlatorjave barve. Tako nastanejo najboljši domači hrustljavčki, ki jih lahko nato uporabite v katerikoli kremni juhi, zelo dobro pa »pašejo« celo v govejo župco!