Kvašeni srčki z malinovim sladkorjem so idealen posladek v času, ko praznujemo valentinovo, pust in gregorjevo. Primerni so kar za vsakega od naštetih, saj imajo elemente, ki so značilni za vse tri praznike. Že po obliki namreč spominjajo na ljubezen in prihod pomladi, kvašeno ocvrto testo pa na norčavi pustni čas.
Srčki so pripravljeni iz kvašenega testa, ki je enako testu za klasične krofe, vendar je njihova prednost v tem, da so enostavnejši za pripravo, tako da jih lahko pripravljamo tudi skupaj z otroki. Otroci lahko enostavno izrezujejo srčke z modelčki za piškote. Pri samem cvrtju jih ni potrebno pokrivati s pokrovko, temveč jih v vročem olju enakomerno ocvremo na obeh straneh do svetlo rjave barve, pri tem pa nam ni potrebno skrbeti za tako imenovani krofni venček, saj so srčki brez njega celo bolj ljubki. Vsekakor je njihova posebnost v tem, da ne potrebujemo izgubljati časa s polnjenjem marmelade, ki včasih predstavlja prav nadležno končno opravilo pri klasičnih krofih, saj tekoča topla marmelada rada uhaja iz krofov in naenkrat je lahko kuhinja polna sladkega nadeva, le v krofih ga ni. Ta posebnost se skriva v preprostem, vendar izjemno okusnem malinovem sladkorju, ki ga enostavno pripravimo tako, da v mežnarju stolčemo kristalni sladkor s suhimi oziroma liofiliziranimi malinami in ohlajene srčke preprosto povaljamo v njem. Puhasti in mehki srčki obdani z aromatičnim malinovim sladkorjem so naravnost božanski ter odlična in hitrejša alternativa krofom vseh vrst.
V naši družini so pravi hit!!!