Puhasti pustni srčki z malinovim sladkorjem

by Jasmina

Kvašeni srčki z malinovim sladkorjem so idealen posladek v času, ko praznujemo valentinovo, pust in gregorjevo. Primerni so kar za vsakega od naštetih, saj imajo elemente, ki so značilni za vse tri praznike. Že po obliki namreč spominjajo na ljubezen in prihod pomladi, kvašeno ocvrto testo pa na norčavi pustni čas.
Srčki so pripravljeni iz kvašenega testa, ki je enako testu za klasične krofe, vendar je njihova prednost v tem, da so enostavnejši za pripravo, tako da jih lahko pripravljamo tudi skupaj z otroki. Otroci lahko enostavno izrezujejo srčke z modelčki za piškote. Pri samem cvrtju jih ni potrebno pokrivati s pokrovko, temveč jih v vročem olju enakomerno ocvremo na obeh straneh do svetlo rjave barve, pri tem pa nam ni potrebno skrbeti za tako imenovani krofni venček, saj so srčki brez njega celo bolj ljubki. Vsekakor je njihova posebnost v tem, da ne potrebujemo izgubljati časa s polnjenjem marmelade, ki včasih predstavlja prav nadležno končno opravilo pri klasičnih krofih, saj tekoča topla marmelada rada uhaja iz krofov in naenkrat je lahko kuhinja polna sladkega nadeva, le v krofih ga ni. Ta posebnost se skriva v preprostem, vendar izjemno okusnem malinovem sladkorju, ki ga enostavno pripravimo tako, da v mežnarju stolčemo kristalni sladkor s suhimi oziroma liofiliziranimi malinami in ohlajene srčke preprosto povaljamo v njem. Puhasti in mehki srčki obdani z aromatičnim malinovim sladkorjem so naravnost božanski ter odlična in hitrejša alternativa krofom vseh vrst.

V naši družini so pravi hit!!!

Puhasti pustni srčki z malinovim sladkorjem

Kvašeni srčki z malinovim sladkorjem so idealen posladek v času, ko praznujemo valentinovo, pust in gregorjevo. Primerni so kar za vsakega od naštetih, saj imajo elemente, ki so značilni za… Sladice Puhasti pustni srčki z malinovim sladkorjem European Natisni
Hranilne vrednosti 200 Kalorije 20 grams Maščobe

Sestavine

  • 500 g gladke moke
  • 250 ml mlačnega mleka
  • 3 žlice sladkorja
  • 7 g suhega kvasa ali 25 g svežega kvasa
  • 4 rumenjaki
  • 1 dl olja
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička vaniljeve esence
  • 1 žlička ruma ali rumov sladkor
  • ½ limone (sok in nastrgana lupina)

 

Ostale sestavine

  • Beli kristalni sladkor
  • Suhe oziroma liofilizirane maline
  • Olje za cvrtje

 

Priprava

  1. Moko presejemo v posodo, na sredini naredimo jamico in vanjo vlijemo mlačno mleko, dodamo sladkor in kvas. Počakamo približno 10 min, da kvas aktivira oziroma da začne delovati, kar pomeni, da se na površini postopoma začnejo pojavljati mehurčki.
  2. Ob strani v moko dodamo še sol, rumenjake, olje, vaniljevo esenco, rum, limonin sok ter nastrgano limonino lupino.
  3. Testo z aparatom gnetemo 8 minut, da postane gladko, prožno in na otip malce lepljivo.
  4. Posodo s testom pokrijemo in pustimo stati cca. 1 uro, da testo vzhaja za še enkrat toliko.
  5. Vzhajano testo na rahlo pomokani površini nežno razvaljamo v za prst debelo plast in s srčkastim modelčkom za piškote izrežemo poljubne srčke.
  6. Srčke pokrijemo s krpo in jih pustimo vzhajati še približno 15 minut.
  7. Olje za cvrtje nalijemo v širšo posodo do približno dva prsta višine in segrejemo na 170 stopinj C (temperaturo olja lahko enostavno preverimo tako, da v olje položimo košček testa ali pa vanj pomočimo leseno paličico in če se okoli testa oziroma paličice počasi naredijo rahli mehurčki, je olje pripravljeno za cvrtje).
  8. V pripravljeno oziroma dovolj segreto olje položimo srčke in jih na vsaki strani enakomerno ocvremo do svetlo rjave barve (posode ni potrebno pokrivati s pokrovko!).
  9. Ocvrte srčke položimo na papirnato brisačo, da se odcedi odvečna maščoba.
  10. V možnarju stremo beli kristalni sladko ter suhe maline (delamo v razmerju 1:1 oziroma žlica sladkorja in žlica malin oziroma je razmerje odvisno od tega kako intenzivno barvo in okus sladkorja želimo).
  11. Ohlajene srčke povaljamo po obarvanem sladkorju in jih postrežemo!

Morda vam bo všeč