Pust hrust je pri nas doma vedno zeeelo lačnih ust, zato ni pravega pusta, če naš dom ne zadiši po pravih klasičnih ocvrtih slastnih domačih krofih, ki se bohotijo na praznični mizi «na polno filani« z domačo marelično marmelado in bogato posuti s sladkorjem v prahu. In da pust nikakor ne ostane lačnih ust, jih v tem karnevalskem času obvezno pripravim vsaj dvakrat, na pustno soboto in pustni torek. Pri tem pa se najraje poslužujem spodaj predstavljenega recepta, ki je precej enostaven, predvsem pa hiter, saj so krofi lahko gotovi že v dveh do treh urah, tako da nam ostane kar nekaj časa tudi za pustno rajanje in zabavo. Ker pa začne po slastnih krofih dišati že kar nekaj časa pred samim pustom, si pri nas doma željo po krofih radi potešimo tudi z njihovo hitrejšo in enostavnejšo različico kot so domače miške oziroma fritule.
Domači, sveže ocvrti, mehki in puhasti krofi so res nekaj najboljšega in se jih nikakor ne da primerjati s kupljenimi, saj so pri pripravi uporabljene le kvalitetne sestavine, ki naredijo krof zares okusen, aromatičen in slasten. Seveda pa ne moremo mimo famoznega »krancla« (venčka), ki krof naredi še bolj atraktiven in fascinanten, po tem detajlu pa tudi radi ocenjujemo ali nam je krof lepo uspel ali ne. Zato so za popolne domače krofe, poleg kvalitetnih sestavin, pomembni še nekateri mali triki oziroma nasveti glede same priprave, ki so strnjeni spodaj v rubriki Namig.
Naša pustna zabava, ki dela »hrust, hrust«, se torej lahko prične!