Sočni, rahli in izredno aromatični ter jesensko obarvani jabolčno-vaniljevi krofi iz pečice s cimetovim sladkorjem so primerni tudi za vegane, saj ne vsebujejo živalskih sestavin in so absolutno novi »hit« v naši družini! Kar nekaj časa sem na spletu občudovala te slastne krofe iz pečice, ko je nekega dne moj sin rekel, da je počasi že čas, da se jih lotim še sama… No, oklevanje je bilo sicer bolj povezano z modelom, saj za peko potrebujemo poseben model s sredinsko okroglo »izdolbino«, da dobimo krofe, ki spominjajo na famozne ameriške »donatse«. In ko mi je končno uspelo nabaviti modelček, sem se takoj lotila preizkušanja različnih receptov. Teh je na spletu res ogromno, a ker imamo v naši družini radi sočne in rahle sladice, je bilo prav to osnova za to, kar sem želela doseči pri teh krofih. Testo oziroma masa je pravzaprav podobna masi za biskvit, vendar sem sama pripravila kar vegansko različico, zato sem jajca nadomestila z jabolčno čežano, maso pa nato še jesensko aromatizirala in nastali so res čudovito okusni krofi, ki imajo izredno lep in nežen okus po jabolkih ter vanilji. Krofe sem za »top – finiš« povaljala še v cimetovem sladkorju in s tem še dodatno poudarila jesenske arome. Če je med vami kakšen neutolažljivi čokoholik, pa predlagam, da krofe prelijete s stopljeno belo cimetovo čokolado in posujete s ščepcem cimeta!





